Thursday, June 16, 2011

Target SPM dan keputusan Mid year exam.....

TARGET SPM


Bahasa Malaysia A+ = kalau boleh....kalau tidak sekurang2nya A
Bahasa Inggeris A   = sebab tak yakin sangat....Sorry teacher Hakimah...
Mathematics A+ =Boleh kut sebab cikgu kate keputusan ade improvement
Science A = harap boleh sebab markah aku selalu kurang 65 markah....
Sejarah A- = sebab aku kurang bab2 menghafal fakta tpi kalo bole nak gak dapat A+
Pendidikan Islam A- = aku ni kurang pandai sikit bab2 agama tapi insyallah aku cube gak dapat A+
Prinsip Akaun A+ = sebab aku punye markah ok sekarang nie..harap2 aku boleh tingkatkan lagi prestasi...
Additional Mathematics C+ = aku paling takut kertas ni....sebab aku cuma sekali je lulus kertas ni...
Additional Science B+ = aku tak berape science tapi aku cuba nak lepasi target

Keputusan Mid year exam...


Bahasa Malaysia B+
Bahasa Inggeris B
Mathematics A-
Science B+
Sejarah B
Pendidikan Islam C+
Prinsip Akaun A-
Additional Mathematics G
Additional Science C
Pendidikan Jasmani dan Kesihatan A
Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan A-

Tempat dalam kelas 10 beza satu markah daripada Farah Nurshahirah...

Friday, June 10, 2011

Forgive me....

My friend..and all of my other friends...
if i do something wrong to you all please forgive me....i know i'm wrong...i know..i'm speechless and heartless sometimes... that's why i'm write this in my blog....i'm truly sorry for my attitude to you all..by the way to my friend..maybe this is the end of our friendship....i don't want hurt you anymore...='(

Good Bye......

I don't want hurt them anymore...

This is my final decision to avoid them.....i know this will make them think i'm selfish...but this decision it's all about me and them...i just don't want they and i hurt anymore....just because of myself....i know people make a mistake..but sometimes...i think i do something truly bad untill they can't forgive me anymore...that's why i doing this final decision...this decision maybe will hurt them but it's just a little..not longer.....to me it will hurt everyday i think about it....


This is all about us.......

Thursday, June 2, 2011

Perjalanan yang agak sia-sia ==!

                                    Assalamualaikum....

Penat sungguh hari ini aku berjalan mencari sebuah buku yang tidak pasti ade di mana-mana kedai buku....aku gerak keluar dari rumah pada pukul 12.30 tengah hari...aku menaiki transit aliran ringan (LRT) hingga ke bandaraya....pastu aku pun pergilah dari satu kedai ke satu kedai..hingga larh kedai buku yang terakhir yang ada dekat jalan tunku abdul rahman...penatnya ta payah kata larh memang dah sah penat....then aku pun terus amik komuter pergi midvalley megamall....yang tak boleh blah nya tunggu komuter sampai aku dah nak tertidur dekat stesen tu....then sampai je kat mid aku pun terus ke MPH Bookstore...aku pun mulakan misi mencari buku itu .... hampir setengah jam aku mencari seorang diri dekat sana cam orang bodoh tapi still tak jumpe bukunya malah raknya pun tak tahu dekat mana..haihh.... pastu aku pun mulalah tanya dekat information kaunter dekat situ...pastu akak information tu suruh aku pergi dekat information kaunter bahagian buku professional...pastu akak dekat kaunter info prof tu pun bawa aku dekat rak buku science technology yang mana aku boleh cari buku yang aku nak kat situ....aku pun cari lah tapi still tak pastu aku pergi ker komputer berdekatan then search buku yang aku nak tulah pastu search tu kata ade kat rak buku malay professional pastu aku pergi lah tanya dekat akak info prof tu pastu dia kata rak tu dekat tempat akak information yang mula-mula ku jumpa tadi....shortkan cerita nie aku jumpa rak tu tapi aku tak jumpa bukunya..aku pun tanya akak dekat information tu tentang buku yang hampir serupa dengan buku yang aku penggang dia pun bawa aku pergi dekat kaunter akak info prof tu pastu akak tu kate dekat tempat dia..so aku ngan akak tu pun patah balik...pastu dia kata buku tu mungkin dah tak ada ataupun stok tak sampai lagi....hurmmm.....gila larh aku pusing mph tu....pastu aku ambil komuter turun dekat stesen putra.... pastu aku pergi kedai buku dekat dalam the mall ...then yang menghampakan aku kedai tu langsung tak de buku tentang sains...aku pun blah lah dari kedai tu....lastly aku pun ambil keputusan untuk balik.....sampai dekat rumah aku kene bebel dengan mak aku kerana keluar seorang diri....kesimpulannya buku yang aku cari tu memang tak ada dekat kedai buku tetapi ade dekat pn just tengah process...itu lah masalah nya aku mmg tak boleh tunggu buku tu keluar......sebab aku nak guna untuk projek 10.00 pagi nanti....hurmmm so maknanya aku kene cari dekat publication nya itu je lah harapan yang tinggal......ok larh dah banyak aku cite....so bubye...

* Buku yang aku cari tu ialah Keanehan Fizik publication Institusi Terjemahan Negara Malaysia (ITNM) hurmm susah benar nak cari buku ni....haishhh..