Friday, February 25, 2011

Masalah yang melampau....

Banyak masalah yang terjadi dalam rumah aku dan ada masalah aku juga berpunca dari sekolah.... aku penat sebenarnya dengan hidup ni...masalah pertama aku aku ada seorang kawan ntah larh nak cakap dia kawan tapi dia dah macam kawan aku pun....dia tidak pernah tegur aku kat sekolah mahupun kalau tersempak kat mane-mane....kedua masalah tentang keluarga aku ntah aku tak tahu nak wat ape lagi asyik-asyik semua benda aku yang kene buat aku gak yang nak kene uruskan rumah aku .....tak tahu larh ape nak buat semua nyerk asyik tak kena jer ape yang aku buat.....


Sunday, February 20, 2011

Kelas Driving Yang Paling Malang...........

Hari ini aku pergi ke kelas driving...aku janji dengan pakcik yang bawa aku kelas driving tu pukul 8.15 pagi tapi aku tunggu sampai 8.20 pagi still tak sampai-sampai...akhirnya dia sampai kul 8.30 pagi..pastu pakcik tuh bawa pulak aku pergi amik 3 orang perempuan yang sama-sama nak pergi driving...seorang nie dah pas L tinggal nak blaja motor jelarh... yang 2 orang lagi baru nak amik krusus sama dengan aku...kitowang sampai kat tempat driving tuh dah pukul 8.50 pagi camtu...kalau ikut jadual yang mereka tulis krusus tu mula kul 9 pagi tapi aku tunggu punya tunggu rupa-rupanya kelas tu mula pukul 10.30....pastu aku pikir malas lah nak rehat so aku just pegi minum air then masuk kelas tu balik..tdi dah lah mula lambat pastu after rehat pun mula lambat...geram gila larh aku.....pastu balik tu kitowang abis kelas kul 3.15 petang then kitowang nak larh pergi daftar balik sampai je kat pejabat tuh dia kate kitowang kene balik kul 3.45 jam diowang...sampai je 3.45 aku pun terus jer line up...budak pompuan 2 orang tu mula-mula line up pastu dia boleh pulak duduk balik..yang tak boleh belah nya diorang boleh pulak nak tunggu tak de orang baru nak line up...tu yang aku rase geram sangat tuh...pastu aku pun tunggu larh sampai 4.20 petang...lepas semua orang dah nak tak de baru diorang abis daftar...last kali dah lah diorang lambat keluar diorang juga larh yang pakcik tu hantar dulu...geram gila-gila larh aku...sampai kat umah dah kul 4.45 petang...dah larh aku tak lunch lagi memang sampai-sampai jer kat rumah aku terus ke dapur..nasib baik mak aku dah masak kalau tak aku lagi tension nak masak lagi nak berehat lagi hish.......


PTS: kalau ada sape-sape terasa aku mintak maaf tapi ini larh kenyataannya yang aku hadapi hari ini...

Friday, February 18, 2011

Sejarah

Hari ini aku nak post dekat kamu semua perkara yang mungkin masuk dalam periksa intervensi sejarah kertas 1 dan 2 :-

1. Jahiliah
2. Kerajaan Maritim
3. Tamadun Hwang-Ho
4. Sistem pendidikan formal dan tidak formal
5. Pembukaan semula Kota Mekah
6. Penjelajahan
7. Proses Pembandaran
8. Tamadun Yunani
9. Perkembangan Tamadun Islam dengan Tamadun yang lain......
                                                          
                                                                     Tamadun Islam

Tamadun Yunani

Tamadun Hwang Ho


Tuesday, February 15, 2011

Kehidupan....

Hari ini aku bangun seperti biasa cuma yang lainnya aku terpaksa pergi ke hospital...hari nie seperti hari yang lain aku berasa bosan dan tak tahu nak buat ape.. balik dari hospital aku terus buka komputer...tapi hari nie aku seperti keliru dengan perangai kawan-kawan aku.....kawan aku ade berkata semalam tentang kawan aku seorang nie yang jenis terus terang dan dia tak pernah nak bohong orang tentang apa-apa saja....tapi seorang lagi kawan aku tak suka dengan perangai dia yang terus terang tu....ini lah sebabnya aku rase keliru sekarang.....kamu semua suka ke kawan kamu semua bohong pada kamu???? mesti kamu semua tak suka....tapi asal kamu semua tak suka pula kalau kawan kamu berterus terang???? ini lah yang selalu aku tanya pada diri aku.....

My Friends......

Phang
Syapiq Firdaus
Victor, Fara, Nadra.Nyna, Alya, Aishah
Eyqa, Tracy, Fara, Pyqa, Nadra
Anisa...
Yunus , Bari, Madi, Zue
Aqil
Intan Nur Fazira
Nan, Aisyah, Fara, Nadra, Pyqa, Sabari, Alya, Aku
Semua Budak 4 Usaha

My Family.....

My sisters


Me and Angah....