Monday, December 12, 2011

It's time to think about future... =)


I have past my SPM exam so i think i want work  first before we get the result....actually i want work because i never has work experience even thought i work at Seri Pacific hotel for 1 days because of i follow my family to vaccation...so after i get my SPM result i think i want study back but it's up to my result if  got lot's of A or not..hurmm if not i think i want work as banking first if i get it if not i will work at somewhere else if my dad give permission...if i got lot's of A i think i want continue my study in matrikulasi and continue my degree at UIAM... that's all after that maybe work first then continue in master..if my economy stable maybe then i will marry someone that's all..if not i will try hard on my job untill i can support my family.... =) that's what i want in the future....=) this only my plan but Allah to determine....

Sunday, December 11, 2011

Erghhh....


Aku suka kat kau tapi aku langsung tak boleh nak luahkannya... aku cuba....tapi itu semestinya tak mungkin berlaku...hmm =) aku harap sangat yang dia akan sedar satu hari nanti..=) kadang-kadang cinta perlukan pengorbanan so aku akan biarkan dia sekiranya dia dah ada yang lain....=)

Saturday, December 10, 2011

It's all about us on 5 Usaha

Ok as you all know SPM dah pun habes so no more books, no more exercise and no more stress...

Maybe it's to late for me to write something for you all because it's has been a week after the last exam..so i will write short note for you all....listen this

All of us has been through lots of adventure together and we never separate even though it's make our heart hurt or somethings... i know you all....some of you maybe hurt when teachers said that all of us will never success if we still playing around but to me it was very meaningful memory to remember..everyday every hour even every minutes there have very happy face from you all....i know i have do something terrible to you all so forgive ok....

This is our characteristic that i will not forget forever....


Syazwan our leader..you are gorgeous but sometimes little bit dump....
Tracy our lovely assistant class very attractive untill all guys in our class fall in love with you..
Syafiq our joker everyday i see your face i will laugh even though you never do something funny..
Farah our hope in the class never seen your sad even though your hurt..
5 panglima our trouble maker in class you guys has make our class more happy and i never blame you all for your attitude because that's you're...
Nadra our singer you got talent in music so go on i love to hear your voice...
Pyqa our attention even i reject you..you still my friends so go on be yourself...
Aliah our treasurer everyday you do your work...and you make us trust you..
Phang our sister sometimes you make me scary and sometimes you will make smile....
Peh our dancer you look beautiful when you dance....i hope your relationship with Teo will be forever....
Meng Yee our happiest girl even i know you sad sometimes but you never show it....
Yunus our Mamak even teacher call you like that i really happy to know you...when you at India our class became little bit quite...
Sabari our last year leader you still have that spirit in yourself..so go on maybe you will be Indonesia president.. =p
Suntar our indian boy very smart and never give up....
Victor our chinese boy..i know you're brave so be gentle in love..
Zuliana our photographer i know you crazy with miley cyrus but don't ever sing...ok i love your picture...
Nyna our K-Pop fans.. hope both of you will meet your favourite artist..
Anisah our cutest girl you always happy..hope you will be like that untill we meet again...
Arinah our stronger girl also our Kaklong always give priority to us..
Bedah our  chef you really good at cooking..love your meal...
Aisyah ou friends sometimes you little bit weird but sometimes you always smile...but i know you are kind girl..
Zamri our silent boy when you start speak evryone will laugh...
Madi our champion in sleeping at class..sometimes you make our class happy because of your joke..sometimes not...
Eyqa our challenge girl you beautiful and i love be friends with you....hope you relationship with Hazry will be forever..
Mastura also K-pop fans and i know you also love soya...I hope you get together with Mr.Soya...


All our class member has different character but our minds always same...

Sunday, October 2, 2011

Today story....

Hari ini aku pergi ke Seminar Kelab Taha dekat Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di Jalan Duta......banyak betul maklumat tentang subjek-subjek wajib yang aku ambil dalam SPM. Penceramah-penceramah disitu juga pandai buat lawak dan pandai menarik minat aku dalam setiap mata pelajaran yang diajarkan tadi.Aku berasa gembira kerana dapat menghadiri seminar itu tadi...Dalam seminar itu tadi ada banyak soalan-soalan spot yang diberkan serta ia juga telah membantu aku supaya aku dapat bertutur dalam bahasa melayu dengan tepat serta gramatis bunyi ayatnya.

p/s: disebabkan itu aku terpaksa menulis sebuah karangan pendek dekat anda semua. =)

seminar itu tidak larh seperti ini.

Saturday, October 1, 2011

Happiness....

Aku happy giler ngan korang sume wahai bdak 5 USAHA x kira larh prangai aku camne skali pon tpi korang ttap trima aku ngan baik..aku happy gile aku pasti aku akan ingat korang sampai aku mati.... =)





SPM!!

Dah lama aku tak buka cite skang aku nak cite skit tentang apa yang berlaku kat aku selama ni...
Selepas raya aku ada trial dan result nye juga teruk....haishh...next week budak form 3 pulak PMR and after that 14 NOVEMBER 2011 aku and kawan2 aku pulak SPM...haish..=( tapi aku tetap tak berubah tak tau larh cam mane aku nak berubah....kalo korang ada cadangan tolong larh kasi tau..=)

p/s: to Shaolin, Muhammad Neezar, Zhafri Aiman, and too sape2 larh yang amik PMR next week GOOD LUCK hope korang success...=)

Thursday, June 16, 2011

Target SPM dan keputusan Mid year exam.....

TARGET SPM


Bahasa Malaysia A+ = kalau boleh....kalau tidak sekurang2nya A
Bahasa Inggeris A   = sebab tak yakin sangat....Sorry teacher Hakimah...
Mathematics A+ =Boleh kut sebab cikgu kate keputusan ade improvement
Science A = harap boleh sebab markah aku selalu kurang 65 markah....
Sejarah A- = sebab aku kurang bab2 menghafal fakta tpi kalo bole nak gak dapat A+
Pendidikan Islam A- = aku ni kurang pandai sikit bab2 agama tapi insyallah aku cube gak dapat A+
Prinsip Akaun A+ = sebab aku punye markah ok sekarang nie..harap2 aku boleh tingkatkan lagi prestasi...
Additional Mathematics C+ = aku paling takut kertas ni....sebab aku cuma sekali je lulus kertas ni...
Additional Science B+ = aku tak berape science tapi aku cuba nak lepasi target

Keputusan Mid year exam...


Bahasa Malaysia B+
Bahasa Inggeris B
Mathematics A-
Science B+
Sejarah B
Pendidikan Islam C+
Prinsip Akaun A-
Additional Mathematics G
Additional Science C
Pendidikan Jasmani dan Kesihatan A
Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan A-

Tempat dalam kelas 10 beza satu markah daripada Farah Nurshahirah...

Friday, June 10, 2011

Forgive me....

My friend..and all of my other friends...
if i do something wrong to you all please forgive me....i know i'm wrong...i know..i'm speechless and heartless sometimes... that's why i'm write this in my blog....i'm truly sorry for my attitude to you all..by the way to my friend..maybe this is the end of our friendship....i don't want hurt you anymore...='(

Good Bye......

I don't want hurt them anymore...

This is my final decision to avoid them.....i know this will make them think i'm selfish...but this decision it's all about me and them...i just don't want they and i hurt anymore....just because of myself....i know people make a mistake..but sometimes...i think i do something truly bad untill they can't forgive me anymore...that's why i doing this final decision...this decision maybe will hurt them but it's just a little..not longer.....to me it will hurt everyday i think about it....


This is all about us.......

Thursday, June 2, 2011

Perjalanan yang agak sia-sia ==!

                                    Assalamualaikum....

Penat sungguh hari ini aku berjalan mencari sebuah buku yang tidak pasti ade di mana-mana kedai buku....aku gerak keluar dari rumah pada pukul 12.30 tengah hari...aku menaiki transit aliran ringan (LRT) hingga ke bandaraya....pastu aku pun pergilah dari satu kedai ke satu kedai..hingga larh kedai buku yang terakhir yang ada dekat jalan tunku abdul rahman...penatnya ta payah kata larh memang dah sah penat....then aku pun terus amik komuter pergi midvalley megamall....yang tak boleh blah nya tunggu komuter sampai aku dah nak tertidur dekat stesen tu....then sampai je kat mid aku pun terus ke MPH Bookstore...aku pun mulakan misi mencari buku itu .... hampir setengah jam aku mencari seorang diri dekat sana cam orang bodoh tapi still tak jumpe bukunya malah raknya pun tak tahu dekat mana..haihh.... pastu aku pun mulalah tanya dekat information kaunter dekat situ...pastu akak information tu suruh aku pergi dekat information kaunter bahagian buku professional...pastu akak dekat kaunter info prof tu pun bawa aku dekat rak buku science technology yang mana aku boleh cari buku yang aku nak kat situ....aku pun cari lah tapi still tak pastu aku pergi ker komputer berdekatan then search buku yang aku nak tulah pastu search tu kata ade kat rak buku malay professional pastu aku pergi lah tanya dekat akak info prof tu pastu dia kata rak tu dekat tempat akak information yang mula-mula ku jumpa tadi....shortkan cerita nie aku jumpa rak tu tapi aku tak jumpa bukunya..aku pun tanya akak dekat information tu tentang buku yang hampir serupa dengan buku yang aku penggang dia pun bawa aku pergi dekat kaunter akak info prof tu pastu akak tu kate dekat tempat dia..so aku ngan akak tu pun patah balik...pastu dia kata buku tu mungkin dah tak ada ataupun stok tak sampai lagi....hurmmm.....gila larh aku pusing mph tu....pastu aku ambil komuter turun dekat stesen putra.... pastu aku pergi kedai buku dekat dalam the mall ...then yang menghampakan aku kedai tu langsung tak de buku tentang sains...aku pun blah lah dari kedai tu....lastly aku pun ambil keputusan untuk balik.....sampai dekat rumah aku kene bebel dengan mak aku kerana keluar seorang diri....kesimpulannya buku yang aku cari tu memang tak ada dekat kedai buku tetapi ade dekat pn just tengah process...itu lah masalah nya aku mmg tak boleh tunggu buku tu keluar......sebab aku nak guna untuk projek 10.00 pagi nanti....hurmmm so maknanya aku kene cari dekat publication nya itu je lah harapan yang tinggal......ok larh dah banyak aku cite....so bubye...

* Buku yang aku cari tu ialah Keanehan Fizik publication Institusi Terjemahan Negara Malaysia (ITNM) hurmm susah benar nak cari buku ni....haishhh..

Wednesday, May 11, 2011

BAGOS SEBAB KO NIE MEMANG PEKAK!!!

Ok fine... mmang aku ade ckap pasal "kalo BF *****  ko tu mati, ko bleh gak hidup kanbut aku ade gak say sory....Tpi ko ade ker???hah??sebelum nie ko ejek aku ******??ade ko mintak maaf??? eh kamon larh.....satu lagi aku x pernah sebut perkataan yang ko bold kan tu.... ko pikir aku nie bodoh ker nak sebut perkataan tu??? aku nie pun tau gak PERASAAN KO TUH!!!! xde nyerk aku nak cakp camtu....KALAU DAH DASAR PEKAK CAKAP JELARH....SO KO X YAH LARH NAK WAT STATEMENT YANG ASYIK NAK MENIPU TUH!!!!
Stu lagi kalo ko nak aku rendahkan lagi rasa kat dalam ati ko tu nah kodgr sini..."SEUMUR HIDUP AKU, AKU X PERNAH JUMPA POMPUAN YG BODOH CAM KO" Skang ko dah puas ati??? Ini pun aku rase x larh kejam....sekejam ape yang ko tuduh ako.....

Tuesday, May 10, 2011

Aku dah tak tahu nak terangkan ape dah...

To my friends yang aku ckap ko x ikhlas,
 Aku cakap berdasarkan ape yang ko tulis..dan aku bercakap berdasarkan ape yang aku lihat..
Aku x pernah nak cari salah kau atau sesiapa pun tpi aku mesti bela diri aku so aku xkan mengalah dengan statement yang mengarut.. ko x dgr masalah aku tapi ko trus kate aku ckap kasar kat dia....ko ade dgr ker aku ckp kasar kat dia??? cuba ko pikir??? aku just cakap "aku ada ajak ko ker" then dia pun bleh dgr aku glak2 so ko pikir larh sendiri sapew yang suka besar2kan hal skang nie....and satu lagi ko mmang baik itu aku x pernah nafikan dari dulu lagi...tpi ko silap ko yang tak pernah nak faham masalah kawan ko ni ko cuma nak tahu masalah yang dihadapi kawan perempuan ko jer... adil ker bagi aku??? cuba ko ckap skit???pernah ker aku x mengalah?? pernah ker aku citer satu dunia pasal buruk2 tentan ko??? ko pikir larh aku sendiri x tahu nak cakap ape dah...kalo ako ckap pun ade ker ko nak dgr?? so aku nak kali nie ko dgr dan ko paham larh sendiri..... =(

Monday, May 9, 2011

Kawan Ke Camni???

Aku tau larh mulut aku nie celupar...asyik lepas jer ble cakap....tpi setruk2 aku nie aku mintak gak maaf....Tpi ble mulut korang celupar ade ke aku kasi tau semua orang???? ade ke aku sindir korang???? xde kan dah larh tu korang mintak maaf pun x...ape yang korang tau sakit ati korang je...abis aku nie ape tunggul???? kamon larh korang sume dah besar kalo aku tersalah cakap skit pun nak bengang...baik ko blah larh wei...

So to my friends yang aku anggap baik bagi aku dan selalu ajar aku... kalo ko rase aku nie teruk sangat dan ko pun x ikhlas nak ajar aku...so aku rase x payah larh aku nak terhegah2 nak mintak tlg ko ajar sebab ko pun x ikhlas so fine x yah ko nak ajar aku.....aku pun x nak tambah dosa ko tu....

Wednesday, April 13, 2011

Don't Give Up

Assalamualaikum.....


To my friends...
kamu semua jangan lah mudah berputus asa terhadap sesuatu.. walaupun ianya tidak dapat diterima oleh orang lain....kamu juga haruslah memikirkan cara untuk orang itu menerima sesuatu daripada kamu....
Harap saya dapat membantu kamu semua yang hampir hendak berputus asa.......

Friday, April 1, 2011

Friends or Enemy???


I'm always want to be a good friends for you all... but why some of you want me to be your enemy just say to me....I don't mad..I don't angry...and I just want your honest to be my friend... to people that always beside me I'm very appreciate you all..because you all are my true best friends.....I hope that who want to be my enemy  just think about it one more time....because I don't want to be your enemy I just want to be friends....to my best friends I hope we can be friends forever....

Tuesday, March 22, 2011

My Beloved Friends....

4 USAHA & 5 USAHA
3 AMANAH!!
HAPPY TOGETHER!!

Thanks to my friends because kamu semua sudi menerima saya sebagai kawan kamu....walaupun saya ini tidak larh seperfect kamu semua tapi saya akan berusaha untuk menjadi seorang yang perfect dimata kamu semua..... saya harap tidak kira larh dimana kita berada kita semua tetap kawan bersama.....friends for ever..... =D

Saturday, March 12, 2011

My Lovely Rabbit...

Hari ini aku rasa rindu sangat nak jumpa rabbit aku yang satu nie name SNOWY...harap2 dapat jumpa dia..hurmmm....sebab dah lame sangat tak jumpa.. rindunya.....ntah-ntah dia dah besar sangat...hurmm =D

Saturday, March 5, 2011

Sikap..

Setiap hari aku lihat macam-macam sikap manusia dekat bumi ini..ade sikap yang kita suka ade sikap yang kita menyampah ade pula sikap yang kita benci tapi semua itu tetap juga berlaku dekat bumi ini...tapi aku tak faham satu sikap ini...sikap orang yang suka ejek orang lain...tidak kira lah ke mana aku pergi mesti ade je sikap suka ejek orang ini....ade tu pula diri orang itu sendiri tidak lah sebagus mane tapi bila time nak ejek orang itu bukan main lagi dia suka...tapi bila dah terkena balik tahu pula dia naik angin...itu larh yang aku pelik sangat ini....hurm ape larh yang nak jadi dekat dunia sekarang ini....kalau kamu semua jumpa orang macam ini kamu semua just buat bodoh jer tak payah lah kamu semua layan mereka itu....mereka semua itu jenis orang yang tidak sedar diri mereka itu sape...kalau ade orang yang rase dia tu suka ejek orang cepat-cepat lah kamu semua bertaubat...jangan sampai ape yang kamu semua ejek kan tu jadi balik pada diri kamu...

Thursday, March 3, 2011

Gembira, Terkejut dan Sedih....

Hari ini banyak bende yang terjadi....aku gembra sebab aku dah past test komputer untuk lesen...aku nak kate bende ni terkejut tu tak lah sangat just time aku balik daripada amik ujian komputer tuh lah..aku balik dengan kereta yang bawa aku pergi tadi cuma time balik nie kakak yang still tengah belajar pula yang drive...yang terkejutnya time dia tengah amik selekoh..bleh pulak dia pusing stering kete macam nak buat u-turn..aku terkejut gile time tu...tapi nasib baik ade cikgu yang selamatkan kalau tak hmmm....perkara yang sedih pula ialah kawan mak aku masuk hospital..sekarang tengah sakit tenat....kesian dia dah lah tak nampak pastu sakitnya teruk pula..haish.... =(

Friday, February 25, 2011

Masalah yang melampau....

Banyak masalah yang terjadi dalam rumah aku dan ada masalah aku juga berpunca dari sekolah.... aku penat sebenarnya dengan hidup ni...masalah pertama aku aku ada seorang kawan ntah larh nak cakap dia kawan tapi dia dah macam kawan aku pun....dia tidak pernah tegur aku kat sekolah mahupun kalau tersempak kat mane-mane....kedua masalah tentang keluarga aku ntah aku tak tahu nak wat ape lagi asyik-asyik semua benda aku yang kene buat aku gak yang nak kene uruskan rumah aku .....tak tahu larh ape nak buat semua nyerk asyik tak kena jer ape yang aku buat.....


Sunday, February 20, 2011

Kelas Driving Yang Paling Malang...........

Hari ini aku pergi ke kelas driving...aku janji dengan pakcik yang bawa aku kelas driving tu pukul 8.15 pagi tapi aku tunggu sampai 8.20 pagi still tak sampai-sampai...akhirnya dia sampai kul 8.30 pagi..pastu pakcik tuh bawa pulak aku pergi amik 3 orang perempuan yang sama-sama nak pergi driving...seorang nie dah pas L tinggal nak blaja motor jelarh... yang 2 orang lagi baru nak amik krusus sama dengan aku...kitowang sampai kat tempat driving tuh dah pukul 8.50 pagi camtu...kalau ikut jadual yang mereka tulis krusus tu mula kul 9 pagi tapi aku tunggu punya tunggu rupa-rupanya kelas tu mula pukul 10.30....pastu aku pikir malas lah nak rehat so aku just pegi minum air then masuk kelas tu balik..tdi dah lah mula lambat pastu after rehat pun mula lambat...geram gila larh aku.....pastu balik tu kitowang abis kelas kul 3.15 petang then kitowang nak larh pergi daftar balik sampai je kat pejabat tuh dia kate kitowang kene balik kul 3.45 jam diowang...sampai je 3.45 aku pun terus jer line up...budak pompuan 2 orang tu mula-mula line up pastu dia boleh pulak duduk balik..yang tak boleh belah nya diorang boleh pulak nak tunggu tak de orang baru nak line up...tu yang aku rase geram sangat tuh...pastu aku pun tunggu larh sampai 4.20 petang...lepas semua orang dah nak tak de baru diorang abis daftar...last kali dah lah diorang lambat keluar diorang juga larh yang pakcik tu hantar dulu...geram gila-gila larh aku...sampai kat umah dah kul 4.45 petang...dah larh aku tak lunch lagi memang sampai-sampai jer kat rumah aku terus ke dapur..nasib baik mak aku dah masak kalau tak aku lagi tension nak masak lagi nak berehat lagi hish.......


PTS: kalau ada sape-sape terasa aku mintak maaf tapi ini larh kenyataannya yang aku hadapi hari ini...

Friday, February 18, 2011

Sejarah

Hari ini aku nak post dekat kamu semua perkara yang mungkin masuk dalam periksa intervensi sejarah kertas 1 dan 2 :-

1. Jahiliah
2. Kerajaan Maritim
3. Tamadun Hwang-Ho
4. Sistem pendidikan formal dan tidak formal
5. Pembukaan semula Kota Mekah
6. Penjelajahan
7. Proses Pembandaran
8. Tamadun Yunani
9. Perkembangan Tamadun Islam dengan Tamadun yang lain......
                                                          
                                                                     Tamadun Islam

Tamadun Yunani

Tamadun Hwang Ho


Tuesday, February 15, 2011

Kehidupan....

Hari ini aku bangun seperti biasa cuma yang lainnya aku terpaksa pergi ke hospital...hari nie seperti hari yang lain aku berasa bosan dan tak tahu nak buat ape.. balik dari hospital aku terus buka komputer...tapi hari nie aku seperti keliru dengan perangai kawan-kawan aku.....kawan aku ade berkata semalam tentang kawan aku seorang nie yang jenis terus terang dan dia tak pernah nak bohong orang tentang apa-apa saja....tapi seorang lagi kawan aku tak suka dengan perangai dia yang terus terang tu....ini lah sebabnya aku rase keliru sekarang.....kamu semua suka ke kawan kamu semua bohong pada kamu???? mesti kamu semua tak suka....tapi asal kamu semua tak suka pula kalau kawan kamu berterus terang???? ini lah yang selalu aku tanya pada diri aku.....

My Friends......

Phang
Syapiq Firdaus
Victor, Fara, Nadra.Nyna, Alya, Aishah
Eyqa, Tracy, Fara, Pyqa, Nadra
Anisa...
Yunus , Bari, Madi, Zue
Aqil
Intan Nur Fazira
Nan, Aisyah, Fara, Nadra, Pyqa, Sabari, Alya, Aku
Semua Budak 4 Usaha

My Family.....

My sisters


Me and Angah....