Wednesday, October 13, 2010

Hidup penuh cabaran

Hidup aku tak sama cam orang lain......
hidup ako selalu dalam kesusahan.....dan kesunyian..
ako tak macam orang lain yang mempunyai ramai kawan yang ambil berat tentang diri dorang...
kawan2 aku selalu mempersendakan diri aku yang tak seberapa nie..
ako tau ako ni bukan larh seorang yang perfect atau seorang yang boleh dikatakan seperti lelaki yang lain..
ako sedar ako nie agak lembut sdikit.. tapi tak semestinya aku perlu dilakukan seperti seorang yang tak tau ape jantina aku..aku dah cuba nak jadi macam budak lelaki lain tapi kekadang aku rase seperti aku membohongi diri aku sendiri....aku rase seperti tak jujur pada diri aku sendiri..dan kalau larh ako jadi macam dia orang perlu ke aku tipu dia orang dengan katakan aku lelaki yang hebat atau menjadi gengster atau isap rokok dan sebagai nya..sedangkan dalam diri aku nie aku tau siapa aku.....aku seorang budak yang tak suka bergaduh, seorang yang tak de keyakinan dalam diri dan lain2 lagi...kekadang aku pun ade rasa malu gak dekat diri aku nie..tapi ape boleh aku lakukan???ini larh yang telah ditakdirkan allah kepada aku...aku rase sekarang aku dah tau ape yang patut aku lakukan dalam hidup nie....mungkin selepas nie korang akan anggap aku nie macam pondan, sotong, sutun dan lelain2 tpi ape yang aku nak sekarang adalah jadi diri aku yang sebenar...dan kali aku akan cuba gak ubah diri aku supaya menjadi yang lebih baik lagi....

Friday, September 3, 2010

Akaun ku dah siap

Akhirnye....akaun ako dah pun siap...hahaha dah x yah nak pikir2 lgi tntg akaun....Tpi yg sdih nyerk...ako nye subject elektif sume gagal..huhuhu..sdih arh gak..tpi ako akn cube brusaha kuat lps cuti raye nie...hahahahahah

Wednesday, August 25, 2010

Mampukah kite membantu seseorang tu skiranya diri kita x dapat di bantu??

Seorang kawan ku perlukan bantuan..untuk membantu abang angkat dan makwenya (kakak angkatnye) yg dah break up bersatu smula..ako pun x tau nak bantu ape sbenarnya...tpi dia dah perlukan bantuan jdi ako pun cuba larh bantu..tpi dalam mase yg same ako pun ade masalah yg still lgi x slesai.... mampukah ako membantu dia??? ako sndiri pun x pasti sme ade ako bleh bantu atau x...

Kalo kowang tau ape2 nasihat tlg larh kasi tau ako...

Monday, August 23, 2010

Kisahku Hari Nie..

Hari nie seperti hari yang lain ako gi ke skola...tpi hari nie ako pergi awal daripada biasa..hari nie ako kne jwb ujian kertas add science dan add math....ari nie ako rase sdih sngt krana ako x dpt jwab kertas add science dgn elok...ako terpksa meninggal beberape soalan krana x ingat ape yg di ajar oleh cikgu...kertas add math ako juga begitu krana x sempat nak jwb hingga slesai sume soalan krana x ckup mase...ako hrap kertas add math ngan add science ako lulus..tu pun dah memadai wat ako...esok ako terpaksa menjwb kertas akaun yg memeningkan kpala..dah lah ako nyerk folio akaun x siap lgi..haih..x tau ape yg ptut ako wat sok..

Wahai Kawan2 ku...

Wahai kawanku ako tahu ako ni sape dalam hati kowang....ako tahu ako ni x pnting pun utuk menjadi kwan yg baik bgi kowang....tpi ble kowang ade je mslh ako try nak tlong kowang tpi sume nyerk disalah anggap oleh kowang...ako x tau arh ape slh ako pade kowang...ako kdang2 rase x wujud je dlm hidup kowang...btul ker ako ni kwan kowang???ako ngako ako ni xlah bijak mane..xlah pndi b'cerite..xlah pndi mngambil ati kwn..tpi ako try nak wat sume tu spaya ako bleh jdi cam kowang...ako harap kowang faham prasaan ako...

Sunday, August 22, 2010

Nasihat Cinta..

Kalo b'cinta kita knelah faham antara satu sama lain kalo x abis lah hubungan kita..
tpi kalo b'cinta atas dasar simpati baik jgn...krana ble kita jumpa cinta sjati kita, kita akan mula rase menyesal atas hubungan yg kite jlinkan dgn orang yg kita simpati tu...hurm..tpi bagi kita yg rase cinta itu adalh sgala nyerk baik kite lupekan..krana cinta tu bleh hilang skelip mata dari hidup kite.....

Tu je larh yg bleh ako nasihatkan kat kowang yg sdang hngt b'cinta..
hehehe..ako pun bkn tau sngt tntang cinta nie cume ingin kongsikan sdikit tntng pngalamn yg ako ade nie...
hahaha..

Kalo kowang rase ako slh fkta tlonglah kasi tau yerk..ako mntk maaf lah yerk..ako x de mksudkan sesiape dlm cite ako nie...

Saturday, August 21, 2010

Kisah Ari nIe..

Ari nie ako kne g skola...hurm bsan giler....dah tu pening larh plak...bnyak gilerk keje akaun kene wat..cgu plak sruh siapkan sblum raye huih..x tau larh ape nak wat.....ari nie gak ako jumpe lgi ngan dia tpi still x b'ckp lagi ngan dia...ako pun x tau ape nak wat lgi..hurm..ako harap dia dpt b'ckp ngan ako lgi...haih!!! :-(

KAWAN

Ako knal  dia dah lame sjak kitowang tingkatan 1 lagi... kitowang duk kat satu apartment...kitowng g skola pun slalu gak sesame...tapi pada blan 3 tahun lpas dia sperti dah brubah...dah x mcm dia yg dlu..dia tetiba je mntk g skola sndiri..alasan dia, dia kate kitowang g lmbt.. tpi sbnrnye kitowang cume lwat 5 mnit daripada ape yg dia katakan... sjak ari tu ako rase skit ati sngt dgn alasan dia yg x munasabah tuh...sjak tu jgak ako dah x tgur dia smpi skang...tpi ble dah lelame x ckp ako rse cam bsalah lark...ako x tau ape nak wat....pastu ako ade larh beberape kali nk jumpe dia nak mntk maaf tpi dia plak yg cam nak elak dri dari ako....ako rase dia still marah kat ako lgi...ako call dia x angkat akot sms dia x blas ako kasi srt dia x blas....hurmm ako pun x tau ape lagi nak wat

Dia: Kalo ko bace blog ako nie ako nak ako mntk maaf sensagt kat ko...ako tau ako sllh..tpi tlg lah maaf kan ako..ako kalo bleh dah x nak gduh ngan ko lgi....

Btul ke hidup ni senang???

Ako ingin citer skit tntang hidup...
btul ker hidup kite simple dan snag???
pernah x korang sume pikir??
kalo idup ni sesnang tu ako pun nak..tpi hakikatnyerk idup ni x larh sesnang yg kite pikirkan...
ako x tau arh knape sume yg kite inginkan ssah sngt nak tercapai..
cam ako..ako ssah sngat nak berjumpe kekwn ako..ako pun x tau napew...
nak kate sbok x..tpi kkadang ako rase ako ni di pulaukan....rase macm x diperlukan..
tpi dowang slalu minta bantuan ako...ntah larh kkadang ako rase cam nyampah pun ade gak..
x tau larh....