Wednesday, July 11, 2012

Kisah Aku X Kesah Apa Komen Korang


Hai semua..

Aku dah malas nak tulis dalam bi...hurmm....well aku tulis nie bukan nak balah pasal tulis dalam bi ke tak tapi tentang hidup aku sekarang dekat kmpp nie...dalam sekelip mata dah 1bulan lebih aku kat sini rase macam cepat jer masa berlalu...aku tau blog aku nie x ramai orang bace tapi aku tak kesah pon..well berbalik pada cerita asal.. aku kat sini xde larh ramai kawan tapi aku happy gak larh sebab aku ada kawan sebilik yg baik....tpi terbalek pulak dengan praktikum aku..aku x tau nak cakap macam mane tapi aku serius x happy kat situ..aku rase mcam bukan dunia aku kat situ...aku mcam di sisihkan pon ade...perangai dorang dengan aku sumenye berbeza x macam dengan budak klas aku 5USAHA.hehehe nak jugak sebut...aku dalam praktikum tu peggang jawatan sebagai KP so aku pon jalankan larh tanggungjawab tu dengan baik walaupun x rela..tpi aku serius cakap yg aku x mampu nak jadi ketua yg macam dorang nak..sbab penolong aku kate aku nie ske buli dia padahal aku x suruh pon dia buat ape2..ntah larh pastu ble aku nak letak jawatan sbab aku rase x bole jadi ketua dorang...dorang x kasi pulak...dorang kate aku larh yg x ok aku larh yg suke menyendiri and macam2 lagi larh tpi sume nye buruk2 pasal aku..dalam mase yg same bendahari aku pulak sruh aku buat kate putus sama ade aku nak jadi KP ke x..so aku jawab nak kalo kerana markah koko tpi x sempat aku nak habiskan ayat dah kene potong...and one more thing aku x paham dengan perangai penolong aku tu..serius..pasal bende kecik pon dia nak besar2kan..xdelarh nak buruk2kan dia tapi aku x paham apabila dia kasi aku satu paper pastu cakap yg tu sume komen budak klas aku tentang aku...yg x bole blah nye tulisan tu sume same n lepas aku tanye beberapa orang budak praktikum aku diorang kate dorang xde pon tulis komen tu..hurm serius pelik..kalo dia sendiri x puas hati kasi jelarh tau and lastly dalam paper tu sume nye palsu tentag diri aku..hahaha serius lawak ble aku deny dia kate "ko ape tahu, ko bkan sedar pon dengan apa yang ko buat..yang rase kitorang."so fine aku x kesah sbab tu hal korang yg suke mengadili orang sesuke hati...baru jer kenal 1 bulan dah over.. ok stop cite pasal dorang...by the way aku kat sini jumpe ramai kawan yg x sengaja hahaha..nie sumenye sbab JAKTI..hahaha..

p/s: aku bukan mulut laser tapi aku berterus terang sebab sume tu hakikatnye..aku bukan king control..kalo aku king contol aku xkan degar pendapat korang..lastly aku bukan ketua lame korang sebab aku bkan satu negeri dengan korang dan aku x tau nak ikut cara korang...and please don't judge me if you don't know who i am..

Friday, June 8, 2012

Lama gila aku x on hahahaha...

Kalo nak ikutkan lama gile x open blog nie...heehehhee
skarang aku dah berada kat KMPP..hhaahhaha mmg mule2 aku xnak open tpi aku rase better aku open gak larh hahhaha lagi pon mmg banyak bende yg aku nak post dalam nie..

so i'm right here.. =D

Monday, December 12, 2011

It's time to think about future... =)


I have past my SPM exam so i think i want work  first before we get the result....actually i want work because i never has work experience even thought i work at Seri Pacific hotel for 1 days because of i follow my family to vaccation...so after i get my SPM result i think i want study back but it's up to my result if  got lot's of A or not..hurmm if not i think i want work as banking first if i get it if not i will work at somewhere else if my dad give permission...if i got lot's of A i think i want continue my study in matrikulasi and continue my degree at UIAM... that's all after that maybe work first then continue in master..if my economy stable maybe then i will marry someone that's all..if not i will try hard on my job untill i can support my family.... =) that's what i want in the future....=) this only my plan but Allah to determine....